donderdag 24 april 2008

Brijder Eerste team de Parnassia Bavogroep in Estafette Marathon van Rotterdam


Afgelopen zondag hebben 8 teams van de Parnassia Bavo groep deelgenomen aan de Estafette marathon van Rotterdam. Het team samengesteld uit vier deelnemers van de Runningtherapie hebben een geweldige prestatie neergezet. Ze zijn niet alleen als eerst team van de Parnassia Bavogroep geëindigd, maar ook als 45ste in totaal van de 399 teams!
Het Brijderteam was ook het enige team dat was samengesteld uit cliënten.
Twee weken geleden konden we de teamspullen ophalen in Rotterdam. Samen met Johan Sprong van de Bavogroep hebben we de instructies van de organisatie in ons opgenomen. Johan had al vaker met teams deelgenomen aan de Estafette marathon en dat was prettig voor de samenwerking.
Zondag om 07.15 verzamelden we op station Alkmaar om af te reizen naar Rotterdam. Op de Coolsingel ontmoette we de andere lopers van de Parnassia Bavogroep. Johan gaf ons nog de laatste tips en na het maken van een groepfoto gingen de deelnemers op pad. Charissa begeleidde de drie lopers die naar het verzamelpunt van de bussen moesten, om naar de diverse wisselpunten gebracht te worden. Ik ging met de eerste loper mee naar de start.
Om precies 11.00 uur klonk het startschot. Hans stond vooraan en had dus weinig tijd verloren bij de start. De wissel met nummer twee Edo verliep vlekkeloos. Edo moest Peter aflossen die de langste afstand heeft gelopen, nl. 12.5 km. Hij deed dit in 53 minuten. Vervolgens gaf hij het lint door aan Hugo. Hugo finishte in een eindtijd van 3 uur 26 minuten en 15 seconden.
Na afscheid te hebben genomen van de andere “Bavo” lopers keerden we huiswaarts. Om 17.00 uur arriveerden we moe maar voldaan in Alkmaar. Een onvergetelijke dag voor zowel cliënten als begeleiders/supporter.


Gonny van Riessen
Runningtherapeut

Geen opmerkingen:

Een reactie posten